Maintained by: NLnet Labs

Not resolving some top level domain

battossai
Mon Feb 27 11:22:19 CET 2017


Hi,


Unbound not resolving some domain, but it's works on bind.
I have update the root.hint with this wget
ftp://FTP.INTERNIC.NET/domain/named.cache -O /var/unbound/etc/root.hints
Here is the example :

*UNBOUND SERVER :*

[root at ns1smg ~]# dig @localhost +trace polri.go.id


; <<>> DiG 9.8.2rc1-RedHat-9.8.2-0.47.rc1.el6_8.4 <<>> @localhost +trace
polri.go.id

; (2 servers found)

;; global options: +cmd

;; Received 12 bytes from ::1#53(::1) in 1 ms


*BIND SERVER :*

[root at ns2smg ~]# dig @localhost +trace polri.go.id


; <<>> DiG 9.8.2rc1-RedHat-9.8.2-0.47.rc1.el6_8.4 <<>> @localhost +trace
polri.go.id

; (2 servers found)

;; global options: +cmd

. 501653 IN NS e.root-servers.net.

. 501653 IN NS a.root-servers.net.

. 501653 IN NS l.root-servers.net.

. 501653 IN NS b.root-servers.net.

. 501653 IN NS i.root-servers.net.

. 501653 IN NS c.root-servers.net.

. 501653 IN NS d.root-servers.net.

. 501653 IN NS f.root-servers.net.

. 501653 IN NS h.root-servers.net.

. 501653 IN NS m.root-servers.net.

. 501653 IN NS k.root-servers.net.

. 501653 IN NS j.root-servers.net.

. 501653 IN NS g.root-servers.net.

;; Received 508 bytes from ::1#53(::1) in 10 ms


id. 172800 IN NS a.dns.id.

id. 172800 IN NS b.dns.id.

id. 172800 IN NS c.dns.id.

id. 172800 IN NS e.dns.id.

id. 172800 IN NS sec3.apnic.net.

;; Received 289 bytes from 2001:503:c27::2:30#53(2001:503:c27::2:30) in 310
ms


go.id. 43200 IN NS b.dns.id.

go.id. 43200 IN NS c.dns.id.

go.id. 43200 IN NS d.dns.id.

go.id. 43200 IN NS e.dns.id.

;; Received 189 bytes from 202.155.30.227#53(202.155.30.227) in 28 ms


polri.go.id. 43200 IN NS ns2.polri.go.id.

polri.go.id. 43200 IN NS ns4.polri.go.id.

polri.go.id. 43200 IN NS ns3.polri.go.id.

polri.go.id. 43200 IN NS ns1.polri.go.id.

;; Received 165 bytes from 103.19.177.177#53(103.19.177.177) in 192 ms


polri.go.id. 38400 IN A 120.29.225.249

;; Received 45 bytes from 120.29.231.231#53(120.29.231.231) in 13 ms

Any idea what is the issue ? this 2 server are in the same subnet.
I've double check that no routing issue.
Thank you in advanced.

Regards,
Franky
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <https://unbound.nlnetlabs.nl/pipermail/unbound-users/attachments/20170227/f3a6c713/attachment-0001.html>