Maintained by: NLnet Labs

Unbound any query handling

Chris
Mon Nov 23 04:23:55 CET 2015


Hi all,

I have a few recursive name servers running Debian. I have recently 
upgraded the packages I was running from Jessie (1.4.22-3) to testing 
(1.5.6-1). Since the upgrade I have noticed when testing using dig on 
domains that not all records get returned for an any query.

As an example, when I do an any query for the domain "paulbegg.com" with 
the new version of unbound I get this:

; <<>> DiG 9.9.5-9+deb8u3-Debian <<>> any paulbegg.com
;; global options: +cmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 36493
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 3, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 1

;; OPT PSEUDOSECTION:
; EDNS: version: 0, flags:; udp: 4096
;; QUESTION SECTION:
;paulbegg.com.                  IN      ANY

;; ANSWER SECTION:
paulbegg.com.           9142    IN      A       104.154.95.49
paulbegg.com.           81142   IN      NS      ns2.syrahost.com.
paulbegg.com.           81142   IN      NS      ns1.syrahost.com.

When I query the older version I get the full set of records returned:

; <<>> DiG 9.9.5-9+deb8u3-Debian <<>> any paulbegg.com
;; global options: +cmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 1196
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 7, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 1

;; OPT PSEUDOSECTION:
; EDNS: version: 0, flags:; udp: 4096
;; QUESTION SECTION:
;paulbegg.com.                  IN      ANY

;; ANSWER SECTION:
paulbegg.com.           3600    IN      TXT     "Zone hosted on 
webcloud4.au.syrahost.com"
paulbegg.com.           14400   IN      TXT 
"v=spf1+a+mx+ip4:203.170.86.145?all"
paulbegg.com.           14400   IN      A       104.154.95.49
paulbegg.com.           86400   IN      NS      ns2.syrahost.com.
paulbegg.com.           86400   IN      NS      ns1.syrahost.com.
paulbegg.com.           14400   IN      MX      0 mail.au.syrahost.com.
paulbegg.com.           86400   IN      SOA     ns1.syrahost.com. 
admin.syrahost.com. 2015072000 864 
 
                             00 7200 3600000 86400

I have had a look through the configuration file and can't see anything 
that would change that behaviour, has anyone else come across this? Is 
this expected?

Thanks