Maintained by: NLnet Labs

[Unbound-users] Unbound stop working without error-log

W.C.A. Wijngaards
Tue Nov 2 11:21:40 CET 2010


-----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
Hash: SHA1

Hi Andreas,

On 11/02/2010 11:13 AM, lst_hoe02 at kwsoft.de wrote:
> we have unound 1.4.6 operating as caching resolver asking a border Bind
> 9.7 as forwarder. This has worked for some time but today we got trouble
> to resolve more and more domains/hosts. A restart a unbound cleared the
> problem for some time but it failed again after some minutes. There is
> nothing in the normal log either for the border Bind 9.7 or for unbound.
> I have captured one failing event (www.computeruniverse.net) on the wire
> an with unbound loglevel 4. The border Bind does resolve fine and quick,
> but unbound does not deliver the result further on. This has happened
> for many different domains over night according to mailserver logs. Any
> hints how to debug this problem?

In the debug log, it seems like unbound receives the reply just fine,
and should be trying to do a send() call to send a reply to the user.

The tcpdump does not show any reply from unbound to a user.  Unbound
must be trying to send, and the syscall seems to work, or it would log
an error.  Is there some routing issue?  (try interface-automatic: yes?)

Best regards,
   Wouter
-----BEGIN PGP SIGNATURE-----
Version: GnuPG v1.4.11 (GNU/Linux)
Comment: Using GnuPG with Fedora - http://enigmail.mozdev.org/

iEUEARECAAYFAkzP5jQACgkQkDLqNwOhpPh1oACeMwbPfYaVTqHtmtlFrRflZrBz
p/YAl3ZimyXMW+D4CwZY8sJer6c5fTM=
=78rs
-----END PGP SIGNATURE-----